Манчестър Сити планира да направи Рахийм Стърлинг най-добре платеният футболист в историята на клуба и първите разговори за новия му договор вече са проведени. 

„Скай Спортс” съобщава, че изпълнителият директор Омар Берада и футболният шеф Чики Бегиристайн са провели „позитивни” преговори с представителите на играча в понеделник. 

Срещата в Манчестър е продължила по-малко от час, като са били обсъждани основните параметри, на първо място сред които е бил въпросът за възнаграждението на Стърлинг. 

В момента той взима по 275 000 паунда на седмица, докато най-високо платен в отбора е Кевин де Бройне с по 350 000. Новото споразумение вероятно ще направи заплатата на Рахийм по около 400 000 седмично. 

От Сити не планират да бързат с контракта, след като през ноември миналата година футболистът преподписа за още 5 сезона. Идеята обаче е с постигането на споразумение да се откажат клубове като Реал Мадрид, за които се счита, че биха опитали да привлекат Стърлинг. 

Освен това се счита, че решението на Рахийм за евентуалното му преподписване няма да зависи от това дали Пеп Гуардиола ще се съгласи да удължи контракта си или не.